COPPA ITALIA-ITALIJANSKI POKAL: KRAS-TARCENTINA 3-2

KRAS REPEN-TARCENTINA 3-2

MARCATORI-STRELCI: 3′ autogol-avtogol Lorenzini, 5′ Mugami, 12′ Passon, 77′ Savron, 87′ Volaš.

KRAS REPEN: Francescutti. Beqiraj (Skabar), Stocca Kralj, Matuchina, Cudicio, Simeoni, Kocman (Savron), Dekovic (Formigoni), Volaš, Paolo Bresich (Fernandez), Emanuele Bresich (Zappalà). Allenatore-Trener: Pahor.

TARCENTINA: Lavaroni, Lorenzini, Del Pino, Barreca, Fabbro, Scherzo, Ponton, Lodolo, Biancotto, Mugami, Passon. Allenatore-Trener: Busato.

ARBITRO-SODNIK: Edoardo Luglio (Gradisca).

NOTE: espulso dalla panchina-rdeči karton s klopi Radujko.

Vittoria e passaggio del turno per il Kras Repen.

I biancorossi di Andrej Pahor hanno battuto 3-2 la Tarcentina nella partita di ritorno degli ottavi di finale di Coppa Italia di Promozione (all’andata il match terminò 2-2 con due gol di Volaš).

Al 3′ su calcio d’angolo per il Kras, Lorenzini di testa batte il proprio portiere permettendo ai padroni di casa di passare in vantaggio.

Al 5′ pareggio della Tarcetina con un tiro in area di Mugami.

Al 12′ vantaggio dei friulani con calcio di punizione ad aggirare la barriera di Passon.

Nella ripresa, dopo l’espulsione di Radujko dalla panchina, il Kras perviene prima al pari con Savron ben servito da Volaš, poi è lo stesso bomber sloveno a mettere la parola fine alla partita con la rete del 3-2.

Il Kras ai quarti di finale affronterà la Maranese.

*

Zmaga in napredovanje v naslednji krog za Kras Repen.

Belo-rdeči trenerja Andreja Pahorja so premagali 3:2 Tarcentino na povratni tekmi osmine finala pokala promocijske lige (prva tekma se je zaključila z rezultatom 2:2 z dvema zadetkoma Volaša).

V 3. minuti po predložku s kota domačinov, je Lorenzini premagal svojega vratarja in tako omogočil domači ekipi, da preide v vodstvo.

V 5. minuti je Tarcentina izenačila z dobrim strelom Mugamija znotraj kazenskega prostora.

V 12. minuti pa je sledil preobrat. Gostje so prešli v vodstvo po zaslugi uspešno izvedenega prostega strela Passona.

V drugem polčasu, po izključitvi Radujka s klopi, je Kras najprej izenačil s Savronom, kateremu je dobro asistiral Volaš, nato pa je sam slovenski »bomber« domače igralce ponovno popeljal v vodstvo in tako zapečatil končni izid tekme.

Kras bo v četrtfinalu igral proti Maraneseju.